Ataxo kupuje H1.cz, obě značky ale zůstávají

středa, 12. ledna 2011, 13:41 Internet & Mobil MediaGuru

Ataxo, společnost poskytující služby v internetovém marketingu, odkoupila 100 % podílu agentury H1.cz. Společnosti se na základě dohody spojí, obě značky ale mají fungovat nadále.

Předpokládaný obrat v letošním roce má po spojení dosáhnout 250 mil. Kč. Výši transakce ani jedna strana nekomentovala, ale dosáhnout měla násobku ročního obratu agentury H1.cz. Lidské zdroje, které H1.cz do společného podniku vkládá, považuje ředitel H1.cz David Špinar za klíčové. „Obě společnosti jsou sice v některých činnostech vzájemně protikladné, ale tolik rozdílů, které by nám v spolupráci zabraňovaly, není,“ dodává Špinar.

Základní odlišnost obou značek, které i po spojení na trhu zůstávají, má spočívat v tom, že H1.cz se bude orientovat hlavně na full servisovou práci pro korporátní klientelu, zatímco značka Ataxo bude vyhrazena spíše pro malé a střední podniky.David Špinar zůstane nadále ředitelem společnosti H1.cz, postupně ale převezme nové funkce v rámci Ataxo Group.

Ataxo, dceřiná společnost skupiny Ataxo NV se sídlem v Nizozemsku, založila své pobočky ve více než sedmi městech ve střední a východní Evropě. V Česku poskytuje analytické a poradenské služby v oblasti internetového marketingu klientům jako jsou Telefónica O2, Home Credit, Mountfield, Pojišťovna Generali nebo server Heureka.