Sarbu: CME se zaměří na udržení tržního podílu

úterý, 22. února 2011, 16:40 TV MediaGuru

(ČTK) Společnost CME, která v Česku vlastní televizi Nova, se podle svého šéfa Adriana Sarbua zaměří na udržení tržního podílu.

Vývoj na trhu televizní reklamy signalizuje, že situace by se měla v průběhu letošního roku mírně zlepšovat. V rozhovoru s agenturou Bloomberg to řekl šéf mediální společnosti Central European media Enterprises (CME) Adrian Sarbu.

Firma, která v Česku vlastní televizi Nova, se podle něj zaměří na udržení sledovanosti a tržního podílu, a to při co nejnižších nákladech. "U výdajů na televizní reklamu jsme během prvního čtvrtletí zaznamenali v meziročním srovnání zlepšení," podotkl Sarbu v rozhovoru, který je volně přístupný na webu agentury. CME proto čeká, že celoroční růst trhu se bude na všech jejích trzích pohybovat do deseti procent. Sarbu řekl, že CME bude nadále fungovat "velmi disciplinovaně".

V České republice je vlajkovou lodí CME právě Nova a Sarbu doufá, že si televize i nadále udrží více než 40procentní podíl na sledovanosti. Uvedl dále, že při současné situaci na trhu je udržení 40procentního podílu na sledovanosti nejefektivnějším způsobem, jak dosáhnout co nejlepších finančních výsledků. CME podle svého šéfa disponuje dostatečnými zdroji na to, aby mohla podíl na sledovanosti i zvýšit, až výdaje na televizní reklamu začnou opět růst.