NBC startuje kuchařskou reality show, hledá nový řetězec

pondělí, 07. března 2011, 11:27 TV MediaGuru

Reality show na americké stanici NBC bude hledat investiční nápad pro vznik nového amerického restauračního řetězce.

Americká stanice NBC začne pod názvem The America's Next Greatest Restaurant vysílat reality show, jejímž výsledkem má být vznik nového amerického restauračního řetězce. Soutěž tak může vést ke vzniku podniku, který bude připravovat grilované sýrové sendviče, tradiční indiánské jídlo, asijské pokrmy z pánve wok nebo například italské masové kuličky.

Nová reality show vychází z konceptu oblíbenosti kuchařských show (např. Top Chef) a rozšiřuje ji o podnikatelský záměr, který z českých televizí známe např. z pořadu Den D (vysílá ČT).

Na konci této televizní série totiž vloží čtyři zkušení šéfkuchaři a restauratéři svoje peníze do vítězného nápadu a jeho majitele. Populární americký šéfkuchař Bob Flay, zakladatel mexické restaurace Chipotle Steve Ells, šéfkuchařka venezuelského původu Lorena Garcíová a Curtis Stone z show o zdravém vaření Biggest Loser investují do koncepce, která podle nich bude mít největší šanci na komerční úspěch. "Tahle show je o americkém snu," říká Flay. "A neskončí to se závěrem televizní show. Vítěz získá tři restaurace v USA: v Hollywoodu, New Yorku a Minneapolisu," doplňuje šéfkuchař.

Ells a ostatní tři investoři budou působit také jako mentoři pro soutěžící. Odmítli sdělit, kolik peněz hodlají do vybraného projektu investovat, nicméně tvůrci show říkají, že půjde o dlouhodobou investici.

Producenti nové reality show jsou mimo jiné autory reality show Project Runway, za kterou získali cenu Emmy, dále show Top Chef či Work of Art. "Nakonec budou moci Američané tuto restauraci navštívit a jídlo ochutnat," říká výkonná producentka Jane Lipsitzová, která vytvořila show spolu se svým obchodním partnerem Danem Cutforthem.

Podívejte se na upoutávku na novou reality show:

http://www.nbc.com/americas-next-great-restaurant/video/changing-the-way-america-eats/1294131