Petr Dvořák radí vydavatelům, aby bojovali o reklamní investice

pondělí, 14. března 2011, 01:29 Tisk MediaGuru

Bývalý generální ředitel TV Nova Petr Dvořák se domnívá, že letos se na reklamním trhu objeví o 2 miliardy korun více než vloni.

Řekl to na setkání, který uspořádala časopisecká sekce Unie vydavatelů. Bývalý ředitel největší komerční tuzemské televize se domnívá, že v důsledku pozitivního ekonomického vývoje a dalších faktorů se na českém reklamním trhu objeví navíc přibližně 2 mld. Kč dodatečných investic. Vydavatelé by se proto podle jeho slov měli snažit získat z této částky co nejvíce, neboť jim hrozí, že peníze mohou být investovány například do product placementu v televizních pořadech nebo na internetu.

Zástupci mediálních agentur – Jiří Vítek z Mindshare a Petra Pipková z MediaComu – na setkání přesvědčovali vydavatele, že nemají nabízet přímým klientům nadměrné slevy, nemají spoléhat na spolupráci s PR agenturami a strategii mají koncipovat spíše dlouhodobě.

Na brunchi celkem vystoupilo dvanáct přednášejících, kteří představili různé aspekty vývoje trhu. Obsah setkání ukázal, že zájem se nesoustřeďuje jen na pronikání nových technologií a jejich důsledky pro prodej nebo čtenost periodik, ale i na změny v postavení jiných médií a dopadů vývoje mediálních preferencí lidí na vývoj komerční komunikace.