Zahajuje vysílání ženského kanálu Prima Love

úterý, 08. března 2011, 08:00 TV MediaGuru

Úterý 8. března 2011 si vybralo vedení televize Prima jako zahajovací den pro svůj další kanál Prima Love.

Prima Love se tak v portfoliu stanic postaví vedle kanálu Prima Cool, cíleného spíše na mužského diváka. Prima Cool vysílá od jara 2009.

Prima Love je profilována jako stanice zaměřená zejména na divačky do 44 let. Pro vysílání nové stanice využije Prima licence na regionální R1. Proto od šesté hodiny ranní bude dvouhodinový prostor náležet regionálnímu zpravodajství, které se sem přesouvá ze stanice Prima Cool.

Vlastní vysílání Primy Love odstartuje v premiérový den zábavným pořadem Supermix a seriálem Kancelářská krysa. Večerní vysílání pak bude patřit seriálům Seznam Ex a Ally McBealová.

Reklama na nový kanál bude zpočátku prodávána podle pásmového ceníku. V momentě, kdy se nová stanice zapojí do TV metrového měření, což by mělo být po cca dvou-třech měsících, bude reklama prodávána na GRP, a to v balíku s ostatními stanicemi (Prima, Prima Cool).

Odhaduje se, že v době, kdy se Prima Love zapojí do TV metrového měření, bude její podíl na sledovanosti na úrovni 1 %. Do konce letošního roku by se pak měl podíl na sledovanosti nové stanice podle prognóz managementu televize Prima vyšplhat na 3 %.

Prima Love bude vysílat ve třetím digitálním multiplexu (společně s TV Public), jehož aktuální pokrytí představuje 81 % území (absentují zejména východnější oblasti republiky, které se digitalizují později).