Google nevylučuje pokračování v mediální kampani

středa, 04. května 2011, 15:55 Internet & Mobil Martina Vojtěchovská

Společnost Google nevylučuje, že bude na českém trhu pokračovat v mediální kampani.

Účastníkům internetové konference Internet Advertising Conference, kterou pořádá SPIR, to řekl marketingový ředitel společnosti Luděk Motyčka. Ten se v "marketingovém duelu" internetových lídrů střetl s Michalem Vodákem, marketingovým ředitelem společnosti Seznam.cz.

Obě firmy zahájily na začátku letošního roku marketingovou ofenzivu. Zatímco Seznam.cz vedl komunikaci přes ostatní mediatypy než internet, Google internetové komunikace využil. Posluchači ale marně čekali na nějaké konkrétní dopady a vyhodnocení efektivity kampaní s výjimkou obecného, že se vyplatily. Google podle Luďka Motyčky zaznamenal po kampani 20% nárůst znalosti, detailní čísla ale nesdělil. Kampaň Seznamu podle Michala Vodáka ovlivnila ukazatale týkající se nastavení domovské stránky a míru frekvence využívání Seznamu jako vyhledávače. "Od kampaně jsme si slibovali vytvoření emocionálního vztahu k naší značce," dodal Vodák.

Luděk Motyčka z Google neřekl s definitivní platností, zda bude Google v mediální kampani pokračovat, ale naznačil, že pokud se tak stane, bude se snažit přijít s něčím novým. "Nechceme český trh přehltit," dodal.