Superstar vylepšuje sledovanost, první řadu ale nedožene

středa, 25. května 2011, 10:37 TV Martina Vojtěchovská

Sledovanost pořadu Česko Slovenská Superstar se s přibývajícími koly zvyšuje. Na vyrovnání sledovanosti první řady to ale stačit nebude.

Druhá řada talentové reality show Česko Slovenská Superstar pomalu spěje k poslednímu finálovému kolu a postupem času se vylepšuje i sledovanost pořadu. Zatímco zájem diváků o úvodní kola se z pohledu podílu v cílové skupině 15-54 let pohyboval na úrovni 25 %, poslední nedělní přenos 22. května se vyšplhal na 40,6 %.

Pořad zatím v celkovém průměru po odvysílání 31 dílů sledovalo 1,015 mil. diváků starších 15 let, což představuje podíl 25,7 %. Ve skupině 15-54 let, na kterou Nova prodává reklamu, dosahuje prozatímní průměrný celkový podíl 30,09 %.

Lze očekávat, že poslední dva finálové večery celkový průměr pořadu zvednou. Ten však letos nedosahuje úrovně první řady show, kterou Nova odvysílala v druhé půli roku 2009. Tehdy celkový průměrný podíl v cílové skupině 15-54 let dosáhl 53,75 %. Závěrečné finálové kolo první řady zaznamenalo v uvedené skupině share 64,35 %.

I přesto je Nova podle slov Alex Ruzek, ředitelky televizních kanálů a programu TV Nova, s výsledky Superstar spokojená. „S blížícím se finále zájem o show a její interprety roste a SuperStar se stává nejsledovanějším pořadem nedělního večera,“ říká s tím, že letos se zvyšuje sledovanost pořadu také na internetu.

Vůbec nejúspěšnější bylo letos zatím pro Superstar vysílání v neděli 8. května, kde pořad v širší cílové skupině diváků starších 15 let sledovalo 1,368 mil. diváků. Potvrzuje se, že pořad láká mladé diváky. Podíl na sledovanosti u diváků ve věku 15-24 let se uplynulou neděli 22. května dostal nad 55 %.  


Zdroj: ATO-Mediaresearch, TV Nova