Týdeník Sedmička se nově také prodává

čtvrtek, 19. května 2011, 10:46 Tisk Martina Vojtěchovská

Od 19. května se dosud bezplatný týdeník Sedmička vydavatelství Mladá fronta bude také prodávat za 7 Kč.

Vydavatelství Mladá fronta tak přichází s podobným modelem distribuce, jaký uplatnila u svého deníku E15. Také ten původně začínal jako bezplatný titul, od začátku letošního roku však přešel na kombinovanou distribuci, kdy část nákladu je distribuována bezplatně a část jde do volného prodeje.

Rovněž v případě regionálního titulu Sedmička bude distribuce rozdělena. V první fázi vydavatelství počítá s tím, že z celkového nákladu 700 tisíc výtisků bude 300 tisíc ve volném prodeji za 7 Kč a zbytek bude k odebrání ve speciálních stojanech. Bezplatná vydání však nebudou obsahovat TV program a budou mít i snížený rozsah. O distribuci na stánky se stará společnost PNS, která titul zaváží na 17 tisíc prodejních míst v republice. To je podstatná část prodejní sítě PNS.

Placená verze Sedmičky je novým produktem. Celostátní vydání má rozsah 48 stran, z čehož podstatnou část tvoří právě televizní program. Ve městech, ve kterých Sedmička dosud byla, je do celostátního vydání vkládaná ještě bezplatná 24stránková verze týdeníku. Ta je právě zdarma k odebrání v 27 mutacích.

Společnost očekává, že Sedmičky by se mohlo prodat minimálně 100 tisíc výtisků. „Minimalistickým cílem je prodaný náklad přes 100 tisíc prodaných kusů, ale předpokládáme, že finální prodeje budou vyšší,“ uvedl generální ředitel vydavatelství Mladá fronta David Hurta v rozhovoru pro měsíčník Strategie, který Mladá fronta vydává. Vydavatelství si od přechodu na kombinovanou distribuci slibuje vyšší atraktivitu pro celostátní inzerenty, a to tím, že se právě objeví v celostátní prodejní síti.  

Placený model týdeníku si Mladá fronta otestovala v Jindřichově Hradci, kde podle Davida Hurty prodala 1500 výtisků.