Burda koupila zbytek Hachette Filipacchi

čtvrtek, 30. června 2011, 14:51 Tisk Martina Vojtěchovská

Vydavatelství Burda Eastern Europe se stalo 100% majitelem Hachette Filipacchi 2000. Firmu povede Petra Fundová, Bronislav Kvasnička odchází.

Společnost Lagardere prodala svůj 51% podíl ve vydavatelství Hachette Filipacchi 2000 vydavatelství Burda Eastern Europe. Ta na českém trhu vlastní vydavatelství Burda Praha. Burda Eastern Europe už dosud v HF 2000 vlastnila 49% podíl a Hachette Filipacchi tak zcela ovládla.

V důsledku této změny odchází z vydavatelství dosavadní generální ředitel HF 2000 Bronislav Kvasnička. Firmu povede jednatelka vydavatelství Burda Praha Petra Fundová.

"Změnu jsem se dozvěděl na začátku týdne a před chvílí jsem ji oznámil zaměstnancům. Důvod je ten, že Burda se stala stoprocentním majitelem," řekl MediaGuru Bronislav Kvasnička, který z rozhodnutí neskrýval překvapení. Petra Fundová nemá v plánu přijít s nějakými zásadními změnami. "Chci z obou firem vytěžit to dobré," reagovala po oficiálním oznámení.

V rámci změn se vydavatelství nově přejmenuje na Burda Media 2000, uvádí se v oficiálním tiskovém prohlášení.

Znamená to, že časopisy Elle, Marianne, Maxim, Apetit, Elle Decor a Marianne Bydlení budou stoprocentně ve vlastnictví vydavatelství Burda Eastern Europe, které prostřednictvím Burda Praha vydává v Česku zejména vysokonákladové tituly pro ženy.

Vlastnická změna je důsledkem prodeje mezinárodního portfolia časopisů společnosti Lagardere, ke kterému se firma rozhodla na konci loňského roku. Ve většině zemí se majitelem těchto titulů stalo americké vydavatelství Hearst Corporation.