Google chce další akvizice

neděle, 26. června 2011, 12:29 Internet & Mobil MediaGuru

Eric Schmidt, CEO Google, naznačil, že firma bude usilovat o další akvizice na poli display reklamy. Chce také personalizovat videa na YouTube.

Eric Schmidt převzal na právě ukončeném reklamním festivalu v Cannes cenu pro Mediální osobnost roku. Ta je v Cannes každoročně udělována nejvýznamnějším lidem v mediální branži.
Při této příležitosti ve svém vystoupení naznačil, že Google chce pokračovat v akvizicích na trhu display reklamy. “Akvizice DoubleClicku v roce 2007 byla pro nás klíčová,” řekl auditoriu Schmidt s tím, že zatím Google nemá vytipovanou nějakou konkrétní akvizici. Očekává ale, že na poli display reklamy se firma v budoucnu vyšplhá na objem 10-20 mld. USD.

Strategie Googlu v sociálních médiích, kde Google nejnověji přišel s tlačítkem +1, má spočívat zejména v rozvíjení stávajících produktů. “Chceme využít našich současných produktů, od uživatelů získat jejich sociální informace a tím naše produkty vylepšit,” zmínil. Konkrétně to má znamenat pokusit se získat více informací od uživatelů YouTube s cílem nabízet jim do budoucna videa odpovídající jejich zájmům. “Nikdy nebudete schopní prohlédnout si každé video. Pokud budeme znát vaše sociální chování, budeme moci na jeho základě a na základě toho, jaká videa si prohlížíte, lépe vyhodnocovat vaše preference, stejně jako preference vašich přátel. Budeme tak vlastně simulovat nekonečnou televizi,” uvedl na festivalu v Cannes Eric Schmidt.

-mav-