Žebříček českých médií v iPadech

pondělí, 27. června 2011, 08:21 Internet & Mobil MediaGuru

Česká média začínají intenzivněji vnikat do tabletů a chytrých telefonů. Jaké aplikace jsou nejstahovanější?

Na konci minulého týdne se nabídka aplikací českých médií v iPadech a v iPhonech rozšířila o další dvě novinky: TV Barrandov zpřístupnila svůj videoarchiv a Lidové noviny se staly po Hospodářských novinách druhým českým deníkem, který je v těchto přístrojích dostupný.

Přestože o ziskovosti této formy distribuce, a to zejména u vydavatelů periodického tisku, panují v současnosti pochybnosti, vydavatelé si tuto cestu prozatím chválí. „Nečekali jsme, že již během pár hodin a bez jakékoliv marketingové podpory projeví čtenáři takový zájem – okolo 500 stažení hned v prvních hodinách,“ komentoval krátce po uvedení aplikace pro LN první výsledky šéfredaktor deníku Dalibor Balšínek. Aplikace LN se dostala ve free aplikacích v AppStoru na druhé místo, a to právě za TV Barrandov, jejíž aplikace pro videoarchiv je v současnosti nejstahovanější.

V kategorii zpravodajství je v současnosti aplikace LN na prvním místě před Novinkami.cz a iDnes.cz. V kategorii zábavy vede TV Barrandov před filmovou databází CSFD.cz a TV programem Seznamu.

Top 15 free aplikací v kategorii zpravodajství

Zdroj: AppStore

Top 5 free mediálních aplikací v kategorii zábavy

Zdroj: AppStore

-mav-