Ringier zkouší další zdroj příjmu

čtvrtek, 14. července 2011, 08:03 Tisk MediaGuru

Vydavatelství Ringier Axel Springer CZ uzavřelo dohodu s pivovarnickou skupinou K Brewery Trade. Společně dávají do prodeje letní pivo Gril.

Od pátku 15. července bude v řetězcích hypermarketů a supermarketů Tesco, Penny Market, Billa, Flop, Spar, Coop, Jednota a na dalších prodejních místech k dostání novinka – letní pivo Gril. Jde o speciální sezonní pivo ke grilovaným pokrmům, které je tak novou značkou pivovarnické skupiny K Brewery Trade.

Zajímavé na této novince je skutečnost, že letní ležák Gril je spojen se značkou nejprodávanějšího českého deníku Blesk z portfolia vydavatelství Ringier Axel Springer CZ. Deník Blesk prodej nové pivní značky podporuje a doporučuje, čímž se podílí na jeho prodeji.  

V letošním roce jde tak o druhou aktivitu vydavatelství v oblasti, týkající se prodeje spotřebního zboží, nikoli mediálního obsahu. Letos v dubnu už totiž Ringier spustil nový online obchod se sortimentem pro domácí zvířata. Tento e-shop (nejPes) je spojen se stejnojmenným tištěným titulem a internetovým serverem z portfolia vydavatelství.

Pivo Gril bude v prodeji v kartonech obsahujících deset 0,5l láhví – na každém kartonu navíc najdou konzumenti i dva speciální „pivní“ recepty.

Do skupiny K Brewery Trade patří pivovary Černá Hora, Platan Protivín, Janáček Uherský Brod, Ježek Jihlava, Rychtář Hlinsko, Klášter a Vysoký Chlumec.

-mav-