E15 vstupuje do iPadu a do čtečky Kindle

pátek, 05. srpna 2011, 11:08 Internet & Mobil, Tisk MediaGuru

Dalším českým deníkem, který vstoupil do iPadu, je ekonomický E15. Nabízen je od pátku 5. srpna a dostupný je také ve čtečkách Kindle.

Ekonomický deník E15 je nově dostupný také v iPadu a souběžně s tím rovněž ve čtečkách Kindle. Vydání pro iPad je po dobu tří měsíců sponzorované Komerční bankou. Podle Petra Bednáře, ředitele divize Online vydavatelství Mladá fronta, bylo primární snahou příprav pro vydání iPadovské verze to, aby uživatelé nedostávali pouhou kopii tištěného vydání novin. „Chtěli jsme především, aby aplikace byla rychlá a jednouchá. To byly naše základní požadavky,“ upřesnil MediaGuru.cz Petr Bednář.

Podoba E15 v iPadu se nejvíce z hlediska obsahu blíží internetovému zpravodajství deníku E15.cz. Obsah se tedy aktuálně mění podle vývoje událostí a není statický po celých 24 hodin. Variabilně se mohou také měnit rubriky, jejichž počet není v současnosti konečný. Aplikace je pro uživatele ke stažení zdarma a vydavatelství ji ani neplánuje do budoucna zpoplatnit. „Chtěli bychom v krátké době dosáhnout 10 tisíc instalací,“ naznačil plány Petr Bednář.

Prodej reklamy pro iPadovská vydání, která je interaktivní, je nabízen ve čtyřech formátech. Jejich ceník se zatím odvíjí od individuálních jednání. „Věříme, že distribuce přes iPad bude do budoucna velkým byznysem. Náš obchodní model počítá s příjmy z prodeje reklamy,“ říká Petr Bednář. Dodává přitom, že tituly vydavatelství Mladá fronta jako např. VTM, Formen, Recepty.cz už v iPadech jsou a celkově už všechny tituly Mladé fronty v platformách Applu dosahují 50 tisíc instalací.

Ekonomický deník E15 pro iPad

-mav-