Invaze retro seriálů nekončí, ČT vrací pitavala

pondělí, 22. srpna 2011, 07:30 TV MediaGuru

Česká televize sáhne do archívu pro další seriál z dob komunistické éry, na obrazovky vrací Malého pitavala z velkého města.

Přestože své programové podzimní schéma Česká televize oficiálně neoznámila, protože tiskovou konferenci k tomuto tématu náhle zrušila, ve svých promo upoutávkách už některé novinky podzimního vysílání avizuje.

Vyplývá z nich mj. to, že úterní večery na ČT1 budou od 20:00 patřit reprízovanému seriálu Malý pitaval z velkého města. Příběhy pražských kriminalistů byly natočeny podle skutečných událostí v roce 1982, scénář patnáctidílnému seriálu napsal Jaroslav Dietl.

Malý pitaval tak bude na obrazovkách ve stejné době, kdy televize Nova vysílá svůj nekonečný seriál Ordinace v růžové zahradě. Půjde tedy o zajímavý střet dřívější a současné seriálové tvorby.

Svůj hlavní seriálový trumf si však Česká televize nechává na pondělní večer, kdy zařadí třetí řadu oceněného seriálu Vyprávěj. Příběhy rodiny Dvořákových budou tentokrát situovány do období normalizace a budou sledovat její osudy od roku 1977 až do let osmdesátých.

Aby seriálové tematiky nebylo málo, tak sobotní večery plánuje ČT1 obsadit velkou reality show Souboj seriálů, ve které budou diváci vybírat ze scénářů ještě nenatočených seriálů ten, který je nejvíce zaujme. Z vítězného scénáře pak vzejde nový seriál.

Diváci budou na podzim rozhodovat ve vícero pořadech. Jak jsme již informovali, TV Barrandov přijde s hudební show To byl náš hit, ve které budou diváci volit nejoblíbenější český hit. Televize Barrandov také zůstane věrná své strategii starší československé tvorby a na podzim si nachystala "poctivý" komunistický seriál Inženýrská odysea.

-mav-