Nova Cinema a Barrandov jdou nahoru

pondělí, 08. srpna 2011, 07:30 TV MediaGuru

Nova Cinema a TV Barrandov se v červenci dostaly na svá vůbec nejlepší čísla od vstupu do elektronického měření. Zvedla se také ČT2.

Celková sledovanost televize v prvním prázdninovém měsíci byla delší než ve stejném období vloni, když se v průměru zvýšila o více než 17 minut. Červenec přál stanicím České televize a menším TV kanálům. Naopak silné hlavní kanály komerčních stanic Nova a Prima v červenci svůj podíl na trhu oproti červnu snížily.

Dařilo se ČT2, jejíž podíl na sledovanosti se v červenci dostal přes 5 %, což je její nejlepší výsledek od loňského července. V meziměsíčním srovnání podílu TV stanic si právě tento kanál oproti červnu polepšil nejvíce ze všech tuzemských stanic.

Vedle ČT2, která na jaře oznámila postupné změny ve svém programovém schématu, vyšel červenec také stanicím Nova Cinema, pro níž byl sedmý měsíc z hlediska dosaženého podílu na sledovanosti historicky nejúspěšnějším měsícem (5,46 %). Zajímavé také je, že podíl Novy Cinemy v prime time byl dokonce vyšší než v celodenní sledovanosti, což u menších stanic nebývá obvyklé. Také TV Barrandov může být s červencovou sledovaností spokojená, když se její podíl vyšplhal nad 5,5 %, což opět znamenalo nejlepší dosažený podíl v krátké historii televize.

O prázdninách prozatím posilují spíše menší stanice, což kromě výše uvedených dokládá i vyšší tržní podíl u stanic Atmedia a také u skupiny tzv. ostatních kanálů. Nutné je také zmínit potvrzení více než 1% podílu kanálu Prima Love, která červenec zakončila s výsledkem 1,1 %.

Další informace o vývoji televizní sledovanosti v rubrice Data.

Podíl TV stanic v červenci, D15+, celý den, údaje v %

Zdroj: ATO-Mediaresearch

-mav-