Rádia v pololetí: Frekvence 1 před Evropou 2

čtvrtek, 04. srpna 2011, 11:32 Rádio MediaGuru

Na pozici dvojky v poslechovosti celoplošných stanic se posunula Frekvence 1, která předběhla Evropu 2. Vyplývá to z nových výsledků Radio projektu.

Poslechovost rádií v prvním letošním pololetí ve srovnání s předcházejícím měřeným obdobím za poslední loňské a první letošní čtvrtletí mírně poklesla. Všechny celoplošné stanice si tak v aktuálních datech pohoršily. Naopak se více dařilo soukromým regionálním a lokálním rádiím, která svůj podíl na trhu v prvním pololetí zvýšila.

Mezikvartální srovnání ukazuje na pokles poslechovosti všech stanic Českého rozhlasu, v případě Radiožurnálu se počet posluchačů snížil o 5,5 %. Počet posluchačů Evropy 2 se snížil více než v rozmezí statistické chyby – mezikvartálně poslechovost Evropy 2 poklesla o 8 %. Stabilně se oproti prvnímu loňskému pololetí vyvíjela poslechovost Frekvence 1. Vedoucí Impuls se v prvním pololetí dostal pod hranici milionu posluchačů.

V meziročním srovnání jsou výsledky poslechovosti stabilnější. V tomto srovnání vychází lépe poslechovost stanic Českého rozhlasu v porovnání s celoplošnými komerčními stanicemi.

Poslechovost rádií v 1. pololetí 2011 v tis. osob (meziroční srovnání)


Zdroj: Radio projekt, 1.1.-30.6. 2011, STEM/MARK, Median, SKMO