Slovenský online kiosek chce získat i české tituly

čtvrtek, 18. srpna 2011, 07:30 Internet & Mobil, Tisk MediaGuru

První slovenská online trafika Vaše noviny se rozšiřuje o další slovenské noviny a časopisy a výhledově chce nabízet i české tituly.

Slovenský online kiosek Vaše noviny.sk, který na začátku června spustila společnost A SMS, pohybující se na trhu mobilního marketingu, se rozšiřuje o další slovenské deníky. Vaše noviny.sk nabízejí na uvedené internetové adrese k zakoupení slovenské deníky a časopisy a uživatelům pak umožňují jejich prohlížení v počítači nebo v tabletu. Tituly jsou většinou nabízeny za prodejní cenu, která je o něco výhodnější, než je prodejní cena titulů na stánku. Připraveny jsou v podobném formátu jako pdf, ale s tím rozdílem, že je nelze do počítačů stahovat, což má zabránit tomu, aby byly případně rozesílány dál.

Projekt stále běží v beta verzi a dosud v něm byly vedle časopisů přítomny také nejprodávanější slovenský deník Nový čas a zpravodajský SME, od tohoto týdne se nabídka rozšiřuje o deníky Plus jeden deň a Hospodárské noviny, resp. o tituly vydavatelství 7 Plus (vedle deníku i časopisecké portfolio) a Ecopress. Tím se v nabídce objevuje většina klíčových slovenských titulů.

„Projekt dnes nabízí to nejdůležitější, kvůli čemu Slováci chodí do novinových stánků,“ říká výkonný ředitel společnosti A SMS Marián Chovanec. „Zaznamenáváme stovky registrovaných uživatelů, ale protože projekt je stále v beta verzi, je příliš brzy na to říci, kolika stažení bychom mohli dosáhnout,“ řekl MediaGuru.cz Marián Chovanec.

Vaše noviny.sk se přitom nechtějí omezovat jen na slovenské tituly. „Rádi bychom nabízeli zejména české tituly, ale i tituly z dalších zemí,“ dodává Chovanec.

Online kiosek Vaše noviny.sk je tak další společnou platformou na slovenském trhu pro prodej novinového obsahu přes internet. Druhým je projekt Piano, který ale funguje na zcela jiném principu.

-mav-