ČT spouští mobilní aplikaci iVysílání v Androidu

úterý, 13. září 2011, 13:43 Aktuality MediaGuru

Česká televize kompletuje počet mobilních systémů, ve kterých lze sledovat její internetový videoarchiv tzv. "iVysílání". Ode dneška videoarchiv, kde jsou pořady za posledních sedm let ze všech čtyř programů ČT, budou mít možnost stahovat na své "chytré" telefony ti, co v nich mají operační systém Google Android.

Aplikaci iVysílání pro Android s ČT vyvíjela firma Motion Media, která vyvíjela iVysílání už pro ipad a iPhone. Aplikace bude ke stažení na Android marketu hned po zalistování, které by se mělo uskutečnit dnes odpoledne.

"Aplikace videoarchivu iVysílání je nejsložitější mobilní aktivitou, kterou Česká televize podniká. Úspěch této aplikace na iPadu a iPhonu, kde máme už téměř 40 000 stažení za pouhé dva měsíce, ukazuje, že uživatelé i na mobilu podobný archiv chtějí a učí se na něm sledovat pořady ve chvíli, kdy nemají k dispozici televizor nebo počítač," říká ředitel nových médií ČT Milan Fridrich. "Google Android je v současnosti nejrozšířenější systém na chytrých telefonech, i když neběží zcela spolehlivě na každém zařízení. iVysílání na něm běží bez omezení a věříme, že bude stejně populární jako u výrobků Applu."

"iVvysílání" pro Android je třináctou aplikací České televize. ČT už uvedla ČT24 pro iPhone, Android, chytré Nokie a systém Samsung Bada. Stejně je rozšířena i aplikace sportovní ČT4. Tři aplikace jsou na iPadu: ČT24, ČXT4 a iVysílání. ČT vedle toho udělal iVysílání i na iPhony. Dvanáct aplikací ČT má přes 250.000 stažení a využívá je denně pravidelně několik desítek tisíc lidí.

ČT má v úmyslu na podzim vytvořit aplikace na nový operační systém Windows Phone 7, který má běžet na nových chytrých Nokiích. Půjde rovněž o aplikace ČT24, ČT4 a iVysílání. Hledají se rovněž možnosti pro nejmodernější verze smartphonu Blackberry.

-mav-