Deníky v červenci zpomalily pokles prodeje

úterý, 13. září 2011, 07:30 Tisk MediaGuru

Prodaný náklad deníků v červenci se téměř udržel na úrovni z předcházejícího měsíce a celkově nepatrně zmírnil letošní pokles.

Průměrný prodaný náklad českých deníků v červenci dosáhl celkem 1,109 mil. výtisků, což ve srovnání s předcházejícím měsícem byla téměř identická úroveň, přestože ani v sedmém letošním měsíci se deníkům nepodařilo celkovým výsledkem překonat předcházející měsíc. Celkové prodané náklady tak byly v červenci o pár tisíc výtisků nižší (-0,3 %), což v meziměsíčním srovnání nepředstavuje zásadní propad. Oproti červnu si v prvním prázdninovém měsíci dokonce některé deníky polepšily – nejvýrazněji Aha! a MF Dnes.

V meziročním srovnání se díky příznivějšímu červencovému vývoji celkový pokles podařilo zmírnit a ten tak nepřesáhl hranici 10 %. Ve srovnání s červencem loňského roku se v letošním červenci prodalo v průměru o 115 tisíc výtisků méně, což představuje snížení o 9,4 %. Meziroční vývoj uvnitř deníkového trhu letos ukazuje na nižší pokles u zpravodajských titulů než titulů bulvárních a sportovního deníku Sport. V letošním červenci zaznamenaly v meziročním srovnání nejnižší poklesy deníky Hospodářské noviny, Právo a regionální tituly Deník.

Podrobnější informace o vývoji prodaného nákladu a čtenosti deníků v letošním roce v rubrice Data.

Vývoj prodaného nákladu deníků - červenec 2011/2010

Zdroj: ABC ČR

-mav-