Facebook chystá zásadní změny

středa, 21. září 2011, 10:44 Internet & Mobil MediaGuru

Zakladatel Facebooku Mark Zuckerberg má ve čtvrtek oznámit důležité změny, díky kterým chce Facebook posílit sdílení zábavního obsahu.

Čtvrteční konference Facebooku nazvaná f8 v San Franciscu má být podle zahraničních médií významným dnem pro tuto sociální síť. Očekává se, že její zakladatel Mark Zuckerberg přednese ve své klíčové řeči několik změn, obnášejících mimo jiné partnerství s hudebními a servery a video servery, stejně tak jako nástroje pro sdílení aktivit uvnitř i vně Facebooku.

Hlavním tématem konference je slogan: "Čti, dívej se, poslouchej”, což vzbuzuje domněnky, zda první z uvedených nesignalizuje záměr Facebooku spojit se s vydavateli novin nebo magazínů, druhé z uvedených spolupráci s video servery a třetí z uvedených kooperaci s hudebními servery. V této souvislosti se hovoří zejména o službách Spotify a Vevo.

Objevují se dokonce i úvahy, že Facebook představí k tlačíku “Like” další – a to právě takové, které budou souviset s různými typy obsahu – tedy “read”, "listen", “watch”.

Zuckerberg má také představit nový design svých profilových stránek. Všechny případné novinky však Facebook zatím nekomentuje.

Očekávané novinky přicházejí v době, kdy výzkumná společnost eMarketer oznámila, že globální tržby Facebooku se v letošním roce podle odhadu oproti loňsku zdvojnásobí na 4,27 mld. USD.

-mav-