HN se více zaměří na informace z byznysu

pátek, 16. září 2011, 00:14 Tisk MediaGuru

Hospodářské noviny prošly strukturální a obsahovou změnou. Novou podobu získala zejména druhá složka, která nově nese název HN Byznys.

Podle vydavatelství Economia mají inovace za cíl nabídnout detailnější vhled do dění v byznysu a politice. Deník tak chce potvrdit svoji primární orientaci na ekonomické a byznysové zpravodajství. První tři strany druhé složky jsou věnovány exkluzivnímu tématu doplněnému analýzami, reportážemi a rozhovory. Zde bude také jednou za měsíc vycházet průzkum Hospodářské komory vypracovaný speciálně pro Hospodářské noviny. Dotazování se bude týkat korupce, daňové reformy a dalších důležitých témat.

Oddíl Moje HN nahrazuje rubrika Lidé v byznysu. V ní čtenáři naleznou profily významných manažerů, velké rozhovory s byznysmeny či fotografie z aktuálních společenských událostí. Chybět však nebudou ani informace o nejdůležitějších manažerských přestupech a nejzajímavější výroky lidí ze světa byznysu a jeho zákulisí.

Drobné změny zaznamenala Business Class. Některá témata z jiných rubrik byla přesunuta, např. móda do Víkendu, servis pro živnostníky do speciálních příloh, právo a věda do zpravodajství. Každý den také bude vycházet karikatura na aktuální téma pod názvem Teichmannova tužka. Poslední strana druhé složky je autorská. Nabídne obraz světa vytvořený vždy jednou osobností. Od pondělí do pátku ji budou připravovat Jan Macháček, Daniel Anýž, Lucie Tvarůžková, Tomáš Sedláček a Jindřich Šídlo.

-mav-