NetMonitor bude na podzim o 80 % levnější

pondělí, 19. září 2011, 07:15 Internet & Mobil MediaGuru

Profesní internetové sdružení chce podzimní slevou motivovat klienty ke spolupráci na přípravě nového měření návštěvnosti.

Výkonná rada profesního internetového sdružení SPIR rozhodla na svém posledním zasedání, že její členové obdrží až 80 % slevu na data internetového výzkumu NetMonitor, a to v období září-listopad 2011. Má jít o formu poděkování zapojeným médiím do oficiálního výzkumu návštěvnosti českého internetu.

Český internet navíc čeká od začátku roku 2012 přechod na „nové“ měření tuzemského internetu, když novým dodavatelem dat návštěvnosti bude americká společnost ComScore. SPIR si uvědomuje, že přechod na nové měření nemusí být bezproblémový. „Radní chápou, že pro zapojená média a odběratele dat nebude přechod na novou vlnu jednoduchý proces, a proto rozhodli, že SPIR bude tuto náročnost svým klientům kompenzovat slevami v průběhu přechodového období roku 2011,“ uvádí ve svém zdůvodnění SPIR.

Uplatnit slevy však mohou klienti, pokud se na ně vztahují dané podmínky (např. musí být v NetMonotiru 12 po sobě jdoucích kalendářních měsíců, mají své závazky vůči SPIR uhrazené či budou aktivně spolupracovat se společností ComScore při přechodu na novou vlnu NetMonitor).

-mav-