Wooky se rozšíří o časopisy a noviny

čtvrtek, 29. září 2011, 08:10 Internet & Mobil, Tisk MediaGuru

Čeští a slovenští vydavatelé budou mít možnost prodávat elektronické verze svých titulů pomocí Wooky.

Projekt Wooky, který byl vyvinut pro nákup a čtení elektronických knih, se v nejbližších týdnech rozšíří o elektronické noviny a časopisy. Služba bude nejprve spuštěná na Slovensku, a to v říjnu. Následně se plánuje její spuštění i v Česku. „Jména vydavatelů, která se do projektu přihlásí, zatím sdělovat nebudeme. Učiníme tak až v momentě oficiálního spuštění,“ řekl MediaGuru.cz Lukáš Novák, ředitel společnosti Wooky.

Wooky umožňuje čtení elektronického obsahu v různých platformách. Vedle počítače, notebooku či mobilu podporuje všechny rozšířené platformy - iOS Apple (iPad, iPhone, iPod Touch), Google Android, Windows a Symbian. „Uživatel si zdarma nainstaluje do svého zařízení aplikaci (reader) a může nakupovat a číst obsah na všech svých zařízeních, protože každý zákazník může mít ke svému účtu až šest zařízení. Tímto projektem umožňujeme všem vydavatelům nabídnout své noviny a časopisy v elektronické podobě a ještě je rozšířit o multimediální obsah,“ popisuje službu Lukáš Novák.

Na eshopu s elektronickým obsahem si uživatel vybere, zda chce uskutečnit jednorázový nákup, anebo předplatné. Vydavatelé mají možnost nastavit více typů předplatného. Poté zákazník najde daný titul automaticky ve své čtečce.

-mav-