Z ČT odcházejí Kvapil, Bradáč a další dva manažeři

úterý, 27. září 2011, 06:10 TV MediaGuru

Obchodní ředitel České televize (ČT) Robert Kvapil podal výpověď. Uvedl to dnes server E15 s tím, že Kvapil z funkce odejde k 30. září.

"Dnes jsem se rozhodl podat výpověď. S panem (Petrem) Dvořákem jsem nemluvil. Došel jsem k závěru, že naše představy o ČT jsou neslučitelné, a proto uvolním místo Dvořákovu týmu," uvedl Kvapil.

Podle serveru iHned.cz se pak z ČT rozhodl odejít stávající ředitel kanálu ČT24 Roman Bradáč. Ten rovněž kandidoval na post generálního ředitele České televize. Personální změny souvisejí s příchodem nového ředitele Petra Dvořáka.

Dalšími lidmi, kteří z ČT podle iDnes.cz odcházejí ještě před příchodem nové šéfa Petra Dvořáka, je finanční ředitelka Lujza Oravcová a ředitel programových okruhů Radek Žádník.

Kvapil do ČT nastoupil na podzim roku 2008. Předtím působil mimo jiné jako ředitel marketingu a PR ve státním podniku Lesy ČR či ředitel odboru marketingu Skupiny ČEZ. V televizi byl součástí skupiny, která stála za Dvořákovým protikandidátem Romanem Bradáčem. Do této skupiny je řazen právě i ředitel programových okruhů Radek Žádník a také ředitel ČT1 Radan Dolejš, píše E15.

Dvořák zatím odmítá komentovat personální záležitosti.

-čtk-, -mav-