CME v Česku vzrostly tržby o 17 %

středa, 26. října 2011, 07:12 TV MediaGuru

Tržby z televizního vysílání CME v Česku ve třetím čtvrtletí vzrostly proti loňsku o zhruba 8 mil. USD na 55,3 mil. USD.

Americká mediální společnost Central European Media Enterprises (CME) se ve třetím čtvrtletí přehoupla do základního provozního zisku 8,9 milionu dolaru (159 milionů Kč) z loňské ztráty 4,5 milionu dolarů. Vlastník televize Nova a dalších stanic ve střední a východní Evropě v dnešní zprávě sdělil, že jeho tržby vzrostly o 23 procent na 165,5 milionu dolarů. 

Tržby z televizního vysílání CME v České republice ve třetím čtvrtletí vzrostly proti loňsku o zhruba osm milionů dolarů na 55,3 milionu dolarů a byly nadále s přehledem nejvyšší ze všech zemí, kde CME působí.

Provozní zisk před odpisy a amortizací (OIBDA) z českého vysílání stoupl o téměř 50 procent na 21,1 milionu USD. Celé skupině vzrostl OIBDA za devět měsíců dvojnásobně na 85,8 milionu dolarů a tržby narostly o 23 procent na 587,9 milionu USD. Šéf CME Adrian Sarbu uvedl, že firma pro celý rok čeká tržby 850 milionů USD a zisk OIBDA 166 milionů dolarů.

Proti červencovému odhadu se výhled tržeb zlepšil o téměř 20 milionů USD. Sarbu uvedl, že trhy televizní reklamy, kde CME působí, zaznamenávají "smíšené oživení". Na standardní provozní úrovni utrpěla CME v posledním čtvrtletí ztrátu 12,9 milionu dolarů, která byla proti loňsku zhruba poloviční. Za devět měsíců ztráta činila 18,9 milionu, zhruba tolik jako ve stejném období loni. CME působí v šesti zemích střední a východní Evropy.

Kromě České republiky (TV Nova, Nova Cinema, Nova Sport a MTV Czech) má televizní stanice na Slovensku (TV Markíza a Doma), v Bulharsku (bTV, bTV Cinema, bTV Comedy, bTV Action a Ring.bg), Chorvatsku (Nova TV, Doma a Nova World), Rumunsku (PRO TV, PRO TV International, Acasa, PRO Cinema, PRO TV Chisinau, Sport.ro a MTV Romania) a Slovinsku (POP TV, Kanal A a POP Brio).

S akciemi CME se obchoduje na burze v New Yorku a na pražské burze cenných papírů.