Vydavatelství Mafra od ledna povede Johannes Werle

pondělí, 03. října 2011, 22:43 Tisk MediaGuru

Do čela představenstva vydavatelství Mafra míří Johannes Werle, který naposledy působil jako jednatel vydavatelské skupiny NEWS ve Vídni.

Od ledna příštího roku by se měl Werle stát generálním ředitelem Mafry a obchodním ředitelem německé mediální skupiny Rheinische Post, pod kterou Mafra patří.

"K 1. lednu 2012 nastoupí pan Johannes Werle na pozici předsedy představenstva mediální skupiny Mafra, a nahradí tak pana Dr. Karl Hanse Arnolda, který se od července 2011 stal předsedou představenstva mateřské společnosti, mediální skupiny Rheinische Post v Düsseldorfu," uvedl mluvčí Mafry Roman Latuske. Werle se podle něj stane také členem vedení Rheinische Post a bude zodpovědný vedle Mafry také za aktivity skupiny na Slovensku a v Polsku "Už nyní se těším na spolupráci s kolegy ve vedení holdingu, především se ale těším na spolupráci s kolegy v Praze, kde naším společným cílem bude posílení vedoucí pozice skupiny Mafra na českém mediálním trhu," uvedl vystudovaný ekonom Johannes Werle. 

V čele vydavatelství Mafra je v současnosti na pozici předsedy představenstva Karl Hans Arnold. Společnost vznikla v roce 1992 a sídlí v Praze. Vedle vydávání deníků Mafra provozuje servery iDnes.cz a Lidovky.cz a vlastní hudební televizi Óčko a rozhlasové stanice Classic FM a Expresradio. V loňském roce společnost hospodařila se ziskem 130,16 milionu korun.