Centrum Holdings vloni prohloubila ztrátu

pondělí, 21. listopadu 2011, 05:39 Internet & Mobil MediaGuru

Internetová společnost Centrum Holdings v loňském roce kvůli stagnaci na reklamním trhu prohloubila ztrátu na 27 mil. Kč.

Hospodářský výsledek internetové společnosti Centrum Holdings skončil v loňském roce se ztrátou 27 mil. Kč. O rok dříve představovala ztráta 11 mil. Kč. Vyplývá to z údajů o hospodaření, uložených ve Sbírce listin.

Společnost konstatovala, že i v loňském roce pokračovala stagnace v oblasti zadavatelů internetové reklamy, která se negativně projevila na objemu tržeb z této oblasti. „Celkový výsledek hospodaření společnosti byl v roce 2010 ovlivněn pokračujícím poklesem celého reklamního trhu v České republice. Vedení společnosti na 16% pokles výnosů reagovalo především selektivní úsporou nákladů, avšak tak, aby nebyl narušen budoucí růstový potenciál firmy a možnosti budoucího rozvoje stávajících a nových služeb a produktů,“ uvádí se ve výroční zprávě.

Centrum Holdings provozuje portály Atlas.cz a Centrum.cz a dále např. weby  Aktuálně.cz, ICQ, Xchat.cz nebo Žena.cz. V letošním září byl třetím nejsilnějším provozovatelem českého internetu s návštěvností 2,706 mil. reálných uživatelů měsíčně.

-mav-