Český Forbes odkryl titulní stranu

středa, 02. listopadu 2011, 00:30 Tisk MediaGuru

Premiérové vydání české edice magazínu Forbes vyjde s titulní stranou v černo-bílo-žluté kombinaci.

Ve čtvrtek 3. listopadu vyjde první číslo magazínu Forbes v českém jazyce. Krátce před oficiálním startem už přitom magazín na své facebookové stránce odkryl premiérovou titulní stranu. Avizuje na ni rozhovor s majitelem společnosti Kofola Jannisem Samarasem.

V prvním čísle by se měl také objevit článek o sporu Martina Romana a Pavla Tykače, příběh o zakladateli Napsteru nebo Facebooku Seanovi Parkerovi, rozhovor s Frankem Lowe, zakladatelem agentury Lowe, nebo žebříček 400 nejbohatších podnikatelů, který český Forbes převezme z americké verze časopisu.

Magazín bude v Česku vydávat společnost Business Media & Consulting, která už od loňského roku vydává Forbes na Slovensku. Prodávat se bude za 89 Kč. Šéfredaktor časopisu Petr Šimůnek by byl spokojen, kdy by se v příštím roce prodaný náklad pohyboval na úrovni 10 tis. výtisků, jak řekl v rozhovoru pro MediaGuru.

„Přestože doba pro tisková média není dobrá, věřím tomu, že kvalitní tisková média mají pořád dobrou šanci u čtenářů uspět. Rozhoduje kvalita a koncept. Koncept Forbesu je tak silný a tak průzračně čitelný, že jsme se ho rozhodli přivést. Myslíme si, že je u nás pořád dost čtenářů, kteří by si chtěli o byznysu přečíst nejen v souvislosti s vládními skandály. Forbes bude hledat především to, jak někdo něco dokázal, vymyslel a postavil. Věřím, že i přes těžkou dobu toto může fungovat,“ uvedl ke startu časopisu Petr Šimůnek.

-mav-