Elektronický deník Insider začíná vycházet

středa, 30. listopadu 2011, 15:28 Internet & Mobil MediaGuru

Ve čtvrtek 1.12. vyjde první vydání nového elektronického deníku Insider. Přichází s ním Centrum Holdings.

Internetová společnost Centrum Holdings zahajuje oficiálně od 1.12.2011 vydávání svého nového elektronického deníku Insider. Insider je placeným titulem, který budou moci čtenáři získat za roční předplatné 990 Kč. Nepočítá ale s příjmy z reklamy. Po zaplacení předplatného bude přístupný z chytrých telefonů, tabletů či počítačů.

Insider bude vycházet vždy v 16:00 a bude spíše večerníkem než ranním deníkem. Obsahovat má exkluzivní informace pro cílovou skupinu lidí s rozhodovacími pravomocemi nebo pro lidi, kteří mají potřebu zvýšené konzumace informací. Podle Jakuba Ungera, který má projekt v Centrum Holdings na starosti, nebude Insider „chrličem“ zpráv a nechce tedy konkurovat velkým zpravodajským serverům. Přinášet má názorové čtení, nebo původní informace. Šéfredaktorkou Insideru je Sabina Slonková.

„Insider chce interpretovat, chce být původní. Nepokryje tedy všechny události, není to jeho ambice. Chce přinášet něco nového, co se ještě na webu neobjevilo, ale nerezignuje na denní dění,“ řekl Jakub Unger. Podle jeho slov není v tuto chvíli cílem Centra na projektu Insideru primárně vydělat peníze.  „Ukazuje se, že mediální firmy by měly stále více času věnovat experimentům a mít jakousi laboratoř. Insider je pro nás experimentem, ale přesto od něj máme velká očekávání,“ uvedl dále.

Na konci března příštího roku, tedy po čtvrt roce fungování projektu, chce Centrum vyhodnotit to, jakým způsobem se vyvíjí počet předplatitelů. „Záležet bude na tom, jak rychle získáme prvních tisíc předplatitelů,“ dodal Jakub Unger s tím, že ve světě není podobný projekt, a proto není k dispozici žádné obdobné srovnání. Velikost cílové skupiny odhaduje na cca 280 tisíc lidí.

-mav-