Ringier integroval newsroomy pro sportovní tituly

úterý, 29. listopadu 2011, 17:28 Tisk MediaGuru

Vydavatelství Ringier Axel Springer CZ integrovalo další newsroomy: tentokrát pro své sportovní tituly na čele s deníkem Sport.

Krátce poté, co vydavatelství Ringier Axel Springer představilo integrovaný newsroom pro portfolio svých bulvárních titulů Blesk a Aha! (deníky, nedělníky, magazíny, internetové stránky), stává se dalším nově otevřeným integrovaný newsroom pro sportovní tituly. Portfolio sportovních titulů Ringieru stojí na deníku Sport a jeho nedělní tištěné verzi (Nedělní Sport), online verzi (iSport.cz) a magazínech Sport Magazín a Góóól.

Newsroom je vystavěn na ploše 887 metrů čtverečních, disponuje 5 velkoplošnými televizemi a jednou stěnou složenou ze šesti obrazovek.

"Díky internetu, smartphonům a dalším technologiím si lidé zvykli sledovat jakékoliv zajímavé dění na zeměkouli online. Práce novinářů se díky tomu změnila víc, než kterákoliv jiná profese. Pokud dřív jsme bojovali s minutami jednou denně před uzávěrkou novin, nyní je to boj sedm dnů v týdnu, 24 hodin denně. Logicky se proto mění i prostředí, v němž obsah pro deník Sport, Nedělní Sport, web iSport.cz i jeho mobilní aplikaci, Sport Magazín a nově i měsíčník Sport Góóól připravujeme," uvedl při této příležitosti ředitel skupiny Sport Lukáš Tomek.

Slavnostní otevření proběhlo za účasti generální ředitelky Ringier Axel Springer CZ Libuše Šmuclerové, ředitele skupiny Sport Lukáše Tomka a několika sportovních osobností.

-mav-