TV diváci: Program není tak dobrý jako vloni

úterý, 22. listopadu 2011, 12:50 TV MediaGuru

Hodnocení programového vysílání tuzemských televizí diváky se podle výzkumu MML v letošním druhém a třetím letošním čtvrtletí mírně zhoršilo.

Jak ukazují výsledky výzkumu MML (Media Market Lifestyle), televizní diváci byli v letošním druhém a třetím čtvrtletí méně spokojeni s programovou nabídkou hlavních českých televizních stanic (ČT1, ČT2, TV Nova, Prima TV). Oproti stejnému období vloni se totiž zvýšil počet diváků, kteří označili program stanice horšími známkami než vloni. Naopak ubylo diváků, kteří program uvedených stanic označili jako "výborný".

Ve stejném loňském období např. o 231 tis. diváků více uvádělo, že považují programové vysílání kanálu ČT1 za výborné, na stanici ČT2 to dokonce bylo o 427 tis. diváků více. Snížení výborného hodnocení se dotklo i TV Nova (-351 tis. diváků), naopak TV Prima jako jediná stanice ze sledovaných čtyř zaznamenala meziročně vyššího počtu diváků, kteří její program hodnotili jako výborný (+214 tis.).

Hlavní kanál TV Prima se tak v hodnocení diváků, kteří její program považují za výborný, dostal i nad Českou televizi (ČT1). Největší počet diváků s výborným hodnocením programu má podle výzkumu MML TV Nova (3 126 tis.) před TV Prima (2 852 tis.) a ČT1 (2 759 tis.). Nejčastěji ale čeští diváci hodnotí programovou nabídku uvedené čtveřice stanic známkou „2“.

Hodnocení pořadů vysílaných na TV stanicích (2+3Q/2011)

Zdroj: MML, 2.-3. kvartál 2011, Median

-mav-