Wooky se rozšiřuje o časopisy

pátek, 11. listopadu 2011, 08:31 Internet & Mobil MediaGuru

Wooky představuje novou řadu multimediálních čteček s aplikací pro elektronické knihy a časopisy.

Společnost Wooky představí o letošních Vánocích první řadu multimediálních čteček s plnou českou lokalizací. Veškeré ovládání je v češtině a díky stejnojmenné aplikaci umožňuje čtečka mimo jiné nákup elektronických knih a časopisů. České i zahraniční tituly budou k dostání v českém a slovenském jazyce, více než 1000 z nich je zdarma.

Mezi časopisy, které se v nabídce objeví, budou např. všechny tituly vydavatelství Motor-Presse Bohemia a Business Media, či časopisy Watch magazine nebo Look. Záměrem je přitom počet časopisů dále navyšovat.

Pro čtení elektronických knih a časopisů si na začátku stačí vytvořit účet pomocí rychlé registrace. Následně budou mít uživatelé přístup jak na internetový obchod, tak do své elektronické knihovny. Aplikaci je navíc možné nainstalovat i do počítače nebo chytrého telefonu a kromě elektronické čtečky tak získat přístup ke svým knihám až ze šesti různých zařízení.

V nově představené řadě se nacházejí dvě zařízení.

Wooky tablet reader, který je vybaven operačním systémem Android a nabízí tak kromě čtení elektronických knih a časopisů také další možnosti využití od čtení e-mailů, práce s dokumenty, surfování na internetu, přehrávání videí a hudby po přístup na sociální a komunikační sítě, jako jsou Facebook, gTalk, ICQ atd.

Wooky tablet 2.0 je stejně jako Wooky tablet reader vybaven operačním systémem Android ve verzi 2.3. Tablet se vyrábí s 8“ multidotykovým displejem, který umožňuje ovládání více prsty, výkonným 1GHz procesorem a 8GB pamětí pro ukládání knih, dokumentů a aplikací s možností dalšího rozšíření paměti. Navíc má přední fotoaparát a obsahuje také hry.

Pokud si uživatelé pořídí jednu z elektronických čteček Wooky do 31. prosince 2011, získají první placenou knihu podle vlastního výběru zdarma. Zároveň si mohou objednat některé z časopisů na dva, resp. tři měsíce zdarma.

-mav-