Bleskově.cz v novém, připomíná Super.cz

středa, 14. prosince 2011, 16:35 Internet & Mobil MediaGuru

Centrum Holdings spustilo novou podobu bulvárního online deníku Bleskově.cz. Svým grafickým pojetím připomíná konkurenční Super.cz.

Nová podoba bulvárního deníku Bleskově.cz, společnosti Centrum Holdings, jde v duchu posledního trendu v online bulvárním segmentu. Stejně jako Super.cz, který redesignem prošel na jaře, dominují také nové podobě Bleskově.cz velké obrázky na jednobarevném pozadí s minimálním množstvím textových informací. Potvrdily se tak dřívější informace o záměru Bleskově.cz jít stejnou cestou jako konkurence.

"Web prošel kompletním redesignem, který kromě klasického webu vychází vstříc rovněž světu dotykových zařízení a tabletů. Nové Bleskově.cz přináší více původního obsahu. Čtenáři se mohou těšit na vylepšené fotogalerie, které se dají prohlížet na větší ploše, ve větším rozlišení a s možností zaostřit na vybrané detaily pomocí lupy. V nové podobě webu nebudou chybět velké interaktivní grafiky, online rozhovory a soutěže. Novinkou je přehledná, ostře sledovanými osobnostmi nabitá wikipedie celebrit," uvádí v oficiálním představení Centrum Holdings.

Reklamní plochy na Bleskově.cz byly podle provozovatele přepracovány tak, aby více motivovaly uživatele ke kliknutí. „U nového Bleskově.cz čekáme obdobný zájem uživatelů, jaký sledujeme u nedávno spuštěné série našich 'cafe webů',“ uvedl Jakub Unger, obsahový ředitel Centrum Holdings.

Letošní jarní proměna Super.cz od konkurenčního Seznamu, spočívající mj. v zásadní proměně home page, byla sice riskantní, Seznamu však přinesla značný úspěch v podobě rostoucí návštěvnosti a vysloužila si i nominaci v soutěži Křišťálová lupa v kategorii nejlepších letošních internetových projektů.  

Vedle Super.cz se letos v novém představil i Blesk.cz vydavatelství Ringier Axel Springer CZ. Vydavatelství Stratosféra, které se do letošního jara podílelo na podobě Super.cz a jehož přípravu muselo posléze přenechat Borgisu, zase spustilo web Superspy.cz s cílem zaútočit na lídra segmentu. Se značkou Superspy pracuje Stratosféra i v tištěné verzi.

Z hlediska návštěvnosti jsou karty v segmentu bulvárních online titulů jasně rozdané. Říjnová měsíční návštěvnost Super.cz skončila těsně pod 3 miliony uživatelů a segmentu jasně dominuje. O pozici druhého a třetího svádí souboj iDnes.cz (sekce Revue) a Blesk.cz a pod nimi pak Bleskově.cz a Ahaonline.cz. Data o návštěvnosti v segmentu zde.

Podoba Bleskově.cz / Super.cz

-mav-