Centrum reaguje na Super.cz, upraví Bleskově.cz

pátek, 02. prosince 2011, 07:32 Internet & Mobil MediaGuru

Další úpravou webu, který se pohybuje v bulvárním segmentu, projde web Bleskově.cz z portfolia Centrum Holdings.

Společnost Centrum Holdings, do jejíhož portfolia patří také bulvární web Bleskově.cz, plánuje jeho redesign. V novém by se měl Bleskově.cz představit ještě v letošním roce. Jak novinářům řekli zástupci Centra na společném setkání, úprava Bleskově.cz má vést k moderní vizuální podobě bulvárního portálu. Zdá se být přitom pravděpodobné, že také Bleskově.cz se bude chtít při redesignu vydat podobnou cestou jako konkurenční Super.cz od Seznamu.

Letošní jarní proměna Super.cz, spočívající mj. v zásadní proměně home page, byla sice riskantní, Seznamu však přinesla značný úspěch v podobě rostoucí návštěvnosti a vysloužila si i nominaci v soutěži Křišťálová lupa v kategorii nejlepších letošních internetových projektů.  

Vedle Super.cz se letos v novém představil i Blesk.cz vydavatelství Ringier Axel Springer CZ. Vydavatelství Stratosféra, které se do letošního jara podílelo na podobě Super.cz a jehož přípravu muselo posléze přenechat Borgisu, zase spustilo web Superspy.cz s cílem zaútočit na lídra segmentu. Se značkou Superspy pracuje Stratosféra i v tištěné verzi.

Z hlediska návštěvnosti jsou karty jasně rozdané. Říjnová měsíční návštěvnost Super.cz skončila těsně pod 3 miliony uživatelů a segmentu jasně dominuje. O pozici druhého a třetího svádí souboj iDnes.cz (sekce Revue) a Blesk.cz a pod nimi pak Bleskově.cz a Ahaonline.cz.

Pro Centrum Holdings jsou zábavní weby, reprezentované mj. právě Bleskově.cz či Crazy cafe, druhým opěrným strategickým pilířem po prémiovém obsahu.

Návštěvnost bulvárních magazínů v říjnu

Médium RU říjen 2011
super.cz 2 973 979
idnes.cz|Revue 505 334
blesk.cz|Celebrity 476 016
centrum.cz|Bleskově.cz 399 010
ahaonline.cz 397 072
showbiz.cz 295 680
mojecelebrity.cz 118 853
superspy.cz 107 873
denik.cz|Bulvár ŠípPlus 46 593

Zdroj: NetMonitor

-mav-