Mafra posílí novou magazínovou Edici Dnes+

úterý, 06. prosince 2011, 12:18 Tisk MediaGuru

Vydavatel deníku MF Dnes plánuje v příštím roce rozšířit aktivity v časopisecké Edici Dnes+.

Mediální skupina Mafra, která letos v listopadu uvedla první titul ze své nové magazínové Edice Dnes+, plánuje pro příští rok přicházet s tituly v rámci této edice pravidelně. Mafra se tak rozhodla na základě premiérového vydání, které se prodávalo pod názvem Partneři slavných a které vedení společnosti vyhodnotilo jako úspěšné. V příštím roce chce proto vydat přibližně osm tematických časopisů, které budou právě vycházet pod hlavičkou Edice Dnes+, potvrdil MediaGuru.cz šéfredaktor Robert Čásenský.

Edice Dnes+ obsahuje samostatně prodávané magazíny (49 Kč) většího rozsahu (100 stran). Tištěný náklad dosáhl u premiérového vydání 60 tisíc kusů. Témata pro vydání v příštím roce vydavatelství v tuto chvíli finalizuje, pro každé nové vydání by ale mělo jít vždy o zcela odlišné téma.

Jde tak o další zdroj příjmu, kterým se vydavatelství snaží rozšiřovat příjmové zdroje v návaznosti na snižující se inzertní rozpočty zadavatelů. Mafra tím zároveň rozšiřuje svoji značku Dnes do dalšího segmentu a doplňuje portfolio značek spojených s nejprodávanějším celostátním zpravodajským deníkem.

-mav-