VLP začíná připomínat značku Večerní Praha

čtvrtek, 08. prosince 2011, 07:30 Tisk MediaGuru

Vydavatelství regionálních deníků začíná čtenářům připomínat značku tradičního pražského večerníku, kterou má ve svém portfoliu.

Vydavatelství regionálních deníků Vltava-Labe-Press (VLP) zahájilo ve středu 7. prosince v mutaci svého pražského vydání nový retroseriál Večerní Praha. Využilo k tomu speciálního vydání Deníku Extra, který vychází několikrát ročně ve zvýšeném nákladu téměř 3 milionů výtisků po celé republice a který je distribuován zdarma do schránek obyvatel. Reminiscence Večerní Prahy, tradičního večerníku pro obyvatele hlavního města, se ale týkala jen pražského vydání Deníku Extra.

Vltava-Labe-Press vlastní ochrannou známku Večerní Praha dlouhodobě a ponechala si ji tedy i v době, kdy se v roce 2005 rozhodla večerník z prodeje stáhnout a nahradit ho bulvárním deníkem Šíp, který v současnosti vychází jako týdeník Šíp plus.

Retroseriál je uveden známým logem Večerní Praha na titulní straně a na vnitřní straně je pak provázen tématem „Jak psala Večerní Praha před 25 lety“.

Je pravděpodobné, že vydavatelství chce na retroseriálu, který má být pravidelnou součástí pražského Deníku Extra, otestovat možnosti případného znovuuvedení tohoto tradičního titulu. Deník Extra totiž v příštím roce zvýší svoji periodicitu na měsíčník, což je pro rok 2012 novinka. Generální ředitelka VLP Jitka Bosáková však zatím o opětovném nastartování Večerní Prahy nemluví. „To by bylo velmi předčasné předjímat,“ reagovala na dotaz, zda retroseriál může vést k pozdějšímu uvedení Večerní Prahy na trh.

Přesto si VLP nechce vrátka k tradičnímu pražskému titulu zavřít, i když jak už v letním rozhovoru pro MediaGuru.cz uvedla generální ředitelka VLP, téma Večerní Prahy není pro firmu v tuto chvíli prioritní. Nevyloučila ale, že může nastat období, kdy se vydavatelství rozhodne více zaměřit na pražský trh.

Téma Pražského deníku Extra, 7.12. 2011

-mav-