Vzniká digitální agentura Dark Side

pondělí, 12. prosince 2011, 00:09 Internet & Mobil MediaGuru

Pět významných osobností, mezi nimi Tomáš Jindříšek a Michal Kříž, zakládají novou digitální agenturu Dark Side. Chce propojovat kreativitu a datové analýzy.

Tomáš Jindříšek (bývalý ředitel a zakladatel OgilvyInteractive), Michal Kříž (zakladatel nejstarší české online agentury První multimediální), Pavel Doležal a Petr Dejm (zakladatelé Ataxo) a Jana Žižková (bývalá regionální ředitelka SAS Institute) vstupují do společného projektu a zakládají novou agenturu Dark Side.

Dark Side se chce zaměřit na nová média a digitální komunikaci s přesahem tvorby komplexních strategií komunikace a značky. Agentura stojí podle slov svých zakladatelů na dvou pilířích. Prvním je kreativita a druhým je oblast dat a datových analýz. Propojení webové analytiky, zákaznických dat a efektivity řešení bude mít v agentuře na starosti Jana Žižková, která dříve působila ve společnosti SAS Institute.

„Zakládáme agenturu úmyslně v době krize, je to pro nás výzva a velká obchodní příležitost. Chceme klientům nabídnout zkušené odborníky za rozumnou cenu. V startovacím týmu 14 lidí jsou u nás i šéfové pracující třída,“ dodává Tomáš Jindříšek z Dark Side.

Agentura svou činnost oficiálně zahajuje 1. 1. 2012. Zatím nechce uvádět žádná jména potenciálních klientů, většina smluv je stále před podpisem. „Mezi zákazníky je mimo jiné přední hráč v retailovém prodeji, velká banka a co bychom byli za českou agenturu, kdybychom neměli nějaké pivo,“ prozrazuje Michal Kříž.

Společníci agentury Pavel Doležal a Petr Dejm mají internetové aktivity v Brazílii a Jana Žižková v oblasti dat v Singapuru. Záměrem agentury je mimo jiné poskytovat servis i těmto zahraničním projektům, věří, že tyto zkušenosti mohou být přínosem pro český trh a klienty.

Agentura bude sídlit v centru města spolu se sesterskými vývojářskými firmami Brandz Friendz a Falanxia, které budou částečně Dark Side zajišťovat produkci a programování. Dohromady vytvoří skupinu Digital Eye. Součásti skupiny je i oborový server Tyinternety.cz a mediální zastoupení Best Online Media.

-mav-