Babišovy týdeníky dosáhnou až milionového nákladu

středa, 25. ledna 2012, 08:58 Tisk MediaGuru

Plánovaný tištěný náklad u připravovaných regionálních týdeníků Andreje Babiše může být až jeden milion kusů.

Masivnost projektu regionálních týdeníků, které chystá Andrej Babiš, může dosáhnout až 1 milionu výtisků, naznačují informace MediaGuru.cz. Babiš začne 8. března vydávat nové regionální týdeníky, kterými chce postupně zaplavit republiku. Společnost AGF Media, která za vydáváním týdeníků stojí, však zatím nechce uvolňovat žádné informace nad rámec těch, které poskytla na začátku ledna.

Regionální týdeníky s předpokládaným názvem 5+2 dny, které mají zahájit nejprve v Plzeňském kraji a postupně se rozšiřovat do celé republiky, budou distribuovány zdarma do schránek obyvatel a pomocí distribučních stojanů. Podle neoficiálních informací se počítá s rozsahem přes 30 stran včetně TV programu. Týdeník má být mutován v 76 verzích.

Pokud se informace o cílovém nákladu 1 mil. výtisků potvrdí, zařadí se Babišovy týdeníky k nejrozsáhlejším regionálním tiskovým projektům v Česku vůbec.

Přestože AGF chce vybudovat podobnou strukturu, jakou mají regionální deníky Deník vydavatelství Vltava-Labe-Press, svým konceptem se Babišův projekt nejvíce podobá týdeníkům Sedmička a bude tedy přímou konkurencí těmto titulům.

Otázkou je, jak rychle bude postupovat rozšiřování týdeníků po jednotlivých krajích České republiky. Je zjevné, že tituly mají pomoci Babišovi a jeho politické iniciativě Ano 2011 v parlamentních volbách v roce 2014. Před zahájením příprav vlastního projektu se Babiš podle neoficiálních informací zajímal o koupi regionálních Deníků, ale i vydavatelství Mladá fronta, které je vydavatelem Sedmičky.

-mav-