Jarní TV schémata pomalu startují

úterý, 31. ledna 2012, 07:30 TV MediaGuru

Přestože podle kalendáře je stále zima, na TV obrazovkách se už začínají objevovat hlavní pořady TV stanic pro letošní jarní vysílání.

Konec ledna a začátek února přináší návrat některých osvědčených pořadů TV stanic do vysílání. Novinky, které nejsilnější televizní stanice pro letošní jarní vysílání chystají, budou do vysílání zařazovány v průběhu února i března.

Nejsilnější tuzemská stanice, TV Nova, vrací od úterý 31. ledna do vysílání svůj stěžejní seriál Ordinace v růžové zahradě 2, který pravidelně zaplňuje úterní a čtvrteční večery. Nova tak svůj vlajkový seriál pouští na obrazovky o týden dříve než konkurenční Prima family. Ta chce premiérové díly seriálu Cesty domů nasadit poprvé v pondělí 6. února. Cesty domů jsou tradičním pořadem Prima family pro pondělní a středeční vysílání. Na Primu se ale už od úterý 31. ledna vracejí Soukromá dramata a od pondělí 30. ledna nabízí nové díly podvečerního pořadu Prostřeno.

Pondělí 6. února bude také startovním dnem pro Kriminálku Anděl, jejíž třetí řadu nabídne Nova vždy v pondělí od 20:00. Kriminálka Anděl tak bude vysílána nejen proti seriálu Cesty domů, ale také proti seriálu Život je ples, který v pondělí večer předkládá divákům ČT1.

Úterní večery patří na Prima family pořadu Jiřího Krampola Nikdo není dokonalý, jehož nové díly začne Prima vysílat od 7. února. Druhá nejsilnější komerční stanice pak plánuje na začátku března nasadit reality show Farmář hledá ženu (5.3.), zábavní pořad Česká 30 a také reality show Hotel Paradise (Prima Love).

Zatím není jasné, kdy se Nova rozhodne nasadit do jarního vysílání reality show Výměna manželek, sitcom Helena a nový seriál z prostředí taneční akademie První krok. Nabízejí se středeční večery od 20:00 poté, co skončí vysílání komunistického seriálu Druhý dech (konec března), nebo pondělní večery po 21. hodině, kdy skončí sedmá řada seriálu Dr. House. V pátek se pak může uvolnit prostor poté, co ČT1 ukončí ke konci března vysílání třetí řady seriálu Vyprávěj.

Stěžejní pořady Novy a Primy odstartují téměř shodně – sportovně-zábavní show Aréna národů (11.2. / Prima family) a pěvecká show Hlas Česko Slovenska (12.2. / Nova). Také z toho důvodu, že Prima family start Arény národů o týden odložila a TV Nova naopak oproti původnímu plánu zařadila Hlas Česko Slovenska o 14 dní dříve.

-mav-