Lagardère a TV Óčko se teď nedomluvily

čtvrtek, 26. ledna 2012, 15:09 Rádio, TV MediaGuru

Lagardère se s TV Óčko nedomluvila na podmínkách akvizice. Jednání se sice mohou znovu otevřít, dohoda se ale teď nejeví jako reálná.

Společnost Lagardère Active, mj. vlastník rádií Evropa 2 a Frekvence 1, se podle informací MediaGuru.cz nedomluvila s majitelem TV Óčko na podmínkách převzetí tohoto hudebního kanálu. Přestože do budoucna nelze vyloučit další kola vyjednávání, v tuto chvíli se nejeví dohoda jako reálná.

„Ohledně TV Óčko jsme opět intenzivně jednali o různých modelech spolupráce s Lagardère, ale nedohodli jsme se na finálních podmínkách,“ řekl Roman Latuske, člen představenstva mediální skupiny Mafra, které TV Óčko patří. Latuske ale naznačuje, že to nemusí znamenat definitivní ukončení jednání. "Uvidíme, jak dál," dodává.

Lagardère Active  se s majiteli Óčka baví o možné akvizici nebo spolupráci už několik let. „Vždy jsme říkali, že akvizice musí mít pro nás smysl. Momentálně to vypadá spíš tak, že se nedohodneme. Vize, co by to znamenalo po investiční stránce, se na obou stranách liší,“ reagoval pro MediaGuru.cz prezident Lagardère Active Michel Fleischmann. Také on ale ještě nechává otevřené dveře pro případná další jednání.

Podle našich informací se už ale Mafra obrátila s nabídkou ohledně TV Óčko ke konkurenční společnosti Lagardère, firmě Media Bohemia, která je dominantním hráčem na trhu regionálních rádií. Akvizice ale v tomto případě není příliš pravděpodobná.

Hudební televize Óčko v roce 2010 snížila ztrátu na tři miliony korun z 29,4 milionu Kč v předcházejícím roce. Tržby televize meziročně vzrostly o deset milionů na 120 milionů Kč.

-mav-