Nejoblíbenější u TV diváků? České filmy a seriály

úterý, 10. ledna 2012, 07:30 TV MediaGuru

Žebříček nejsledovanějších televizních pořadů v loňském roce potvrzuje, že české filmy a seriály sklízely u diváků největší úspěch.

Pohled na nejsledovanější televizní pořady v roce 2011 potvrzuje, že loňský rok byl ve znamení především českých filmů a původních seriálů. Mezi nejsledovanější pořady se také zařadily některé zábavní show, v případě hokejového mistrovství pak hokejové přenosy.

Vůbec nejsledovanějším pořadem českých obrazovek je dlouhodobě zpravodajská relace Televizní noviny (TV Nova), která vloni dosáhla své nejvyšší sledovanosti hned první lednový den (2,7 mil. diváků). Následují další pravidelné zpravodajské pořady (Sportovní noviny či Počasí).

Z pravidelných formátů byly s výjimkou zpravodajství nejvíce divácky atraktivní původní seriály. Nejsledovanějším seriálem současnosti je Ordinace v růžové zahradě, tradičně zajímavé sledovanosti dosahují také Cesty domů a Vyprávěj.

Ze zábavních show se loňským vítězem stala Všechnopárty Karla Šípa, která kanálu ČT1 přináší v pátek večer vysoce nadprůměrnou sledovanost.

Pokud odmyslíme zpravodajské pořady, byl vloni nejsledovanějším "nezpravodajským" pořadem film Doktor od jezera hrochů.

Top 20 nejsledovanějších TV pořadů v roce 2011, D15+

Zdroj: ATO-Mediaresearch

-mav-