Savov se přihlásil k vlastnictví Mladé fronty

pátek, 13. ledna 2012, 10:05 Tisk MediaGuru

Podnikatel František Savov se po letech spekulací přihlásil k vlastnictví vydavatelství Mladá fronta, informuje páteční MF Dnes.

František Savov, o kterém se na mediálním trhu dlouho spekulovalo jako o vlastníkovi vydavatelství Mladá fronta, se podle pátečního vydání MF Dnes k vlastnictví přihlásil. Dosud se přitom za hlavního vlastníka vydával investiční fond European Financial Services. „Společnost Mladá fronta je moje,“ řekl Savov.

Deník MF Dnes ale nevydává společnost Mladá fronta, jak by název mohl napovídat. Mladá fronta se zaměřuje na vydávání konzumních a odborných časopisů, regionálních týdeníků Sedmička a ekonomického deníku E15. MF Dnes patří vydavatelství Mafra - mezi oběma společnostmi probíhají soudní spory o značku Mladá fronta.

„V minulém roce pan Savov vykoupil posledního minoritního akcionáře v Mladé frontě a nyní může veřejně prezentovat, že je 100procentním akcionářem společnosti,“ uvedl Savovův mediální zástupce Michal Donath.

Společnost v loňském roce nabídla své portfolio případným zájemcům, k prodeji však nakonec nedošlo. Mladá fronta teď tvrdí, že v současnosti na prodej není. „Vydavatelství ani žádná jeho mateřská, dceřiná nebo sesterská společnost není na prodej. Několik nabídek jsme v roce 2011 dostali, ale žádnou z nich nepřijali,“ uvedla mluvčí Pavlína Míčová. Také podle Donatha se sám František Savov rozhodně nechystá vydavatelství zbavovat.

-mav-