Čtenost deníků opět mírně nižší

čtvrtek, 09. února 2012, 11:23 Tisk MediaGuru

Čtenost celostátních deníků v loňském druhém pololetí mírně poklesla, pořadí deníků zůstává stejné - nejčtenější je stále Blesk.

Čtenost celostátních deníků v loňském druhém pololetí (1.7.-17.12. 2011) byla mírně nižší než v předcházejícím měřeném období za druhé a třetí čtvrtletí 2011. Alespoň jeden deník si ve sledovaném období přečetlo 3,613 mil. čtenářů (čtenost na vydání), což bylo o 181 tis. čtenářů méně než v předcházejícím měřeném období.

Pořadí čtenosti deníků se nemění. Na čele je stále Blesk, jehož čtenost se ale v  mezikvartálním období snížila nejvíce ze všech deníků. Jedinými deníky, které si oproti 2. a 3. čtvrtletí polepšily, byly Lidové noviny a MF Dnes. Stabilní čtenost vykazují Hospodářské noviny, které oproti předloňskému druhému pololetí čtenost zvýšily a meziročně si polepšil také bulvární deník Aha!.

Čtenost deníků v jednotlivých krajích České republiky se příliš nemění, za pozornost ale stojí, že nejčtenějším deníkem v Praze je bezplatné Metro (čtenost v Praze 171 tis.). MF Dnes se pak podařilo dostat na pozice nejčtenějšího deníku v Pardubickém a Zlínském kraji.

Odhad čtenosti deníků, 1.7.-17.12. 2011, v tis. osob

Zdroj: Media projekt, SKMO, Unie vydavatelů, GfK Czech, Median