Do Blesku přijdou Höppner se Svorou

pondělí, 12. března 2012, 16:44 Lidé, Tisk MediaGuru

Nejčtenější tuzemský deník Blesk posílí známí novináři, kteří mají zkušenosti s bulvární žurnalistikou - Ondřej Höppner a Přemysl Svora.

Bulvární deník Blesk z portfolia vydavatelství Ringier Axel Springer CZ, nejčtenější a nejprodávanější tuzemský deník, posílí známí novináři, kteří mají zkušenosti s bulvární žurnalistikou - Ondřej Höppner a Přemysl Svora. Informaci MediaGuru.cz potvrdil ředitel skupiny Blesk a šéfredaktor Pavel Šafr. "Budou pracovat na pozicích klíčových editorů listu," uvedl.

Ondřej Höppner dříve pracoval jako šéfredaktor bulvárního týdeníku Spy (vydavatelství Stratosféra). Za jeho éry patřil Spy k nejúspěšnějším českým titulům. Poté si ho stáhl Sebastian Pawlowski pro svůj nový projekt nedělního Aha!, který později přešel na denní periodicitu. Z Aha! zamířil Höppner na pozici šéfredaktora deníků Superspy a Šíp, kde skončil v červnu roku 2008. Od roku 2009 vydává Malostranské noviny.

Přemysl Svora se v polovině 90. let stal politickým zpravodajem a komentátorem Lidových novin. Poté působil v řídících funkcích ve zpravodajství televize Nova. Pracoval krátce také v Hlavní kanceláři Občanské demokratické strany jako koordinátor volební kampaně. Svora také působil jako programový ředitel TV Barrandov, krátce po jejím startu ale z televize odešel s tím, že se chce věnovat vlastní publicistické činnosti.

-mav-