Které dny TV stanicím nejlépe fungují?

pondělí, 05. března 2012, 07:33 TV MediaGuru

Nejmenší rozdíly mezi hlavními TV stanicemi v celkovém ratingu jsou během jednotlivých dnů v pátek.

Postupné zařazování pořadů do letošního jarního vysílacího schématu se během února promítlo do jednotlivých dnů v průběhu týdne následujícím způsobem. Čtvrtek a úterý byly díky seriálu Ordinace v růžové zahradě vůbec nejsilnějšími dny v týdnu pro TV Nova. Naopak nejslabším dnem byl pro Novu pátek.

ČT1 v únoru nejvíce vycházela neděle, kdy v prime-timovém vysílání nabízela především české filmy. Silným dnem pro první kanál ČT byl v únoru i pátek, a to díky seriálu Vyprávěj, pořadům 13. komnata a Všechnopárty. Naopak nejslabším dnem byl pro ČT1 v únoru čtvrtek (seriál dobrodružství Kriminalistiky).

Prima family měla vůbec nejlepší výsledky během týdne ve středu, a to díky seriálu Cesty domů a Top star magazínu. Naopak nejslabším dnem v týdnu byl pro Prima family čtvrtek (speciální vydání Top star magazínu s osobností).

Sledovanost TV stanic během týdne, rating v %, celý den, únor 2012, D15+

Zdroj: ATO-Mediaresearch

Oproti lednu si ve druhém letošním měsíci nejvíce polepšily stanice Nova, která se dostala nad 26 % (D15+). Vysílání přenosů Evropské fotbalové ligy a významných sportovních událostí přispělo k navýšení podílu ČT4 v únoru na téměř 4 % (3,9 %).

V únoru si také polepšila Prima family, která se tak vrátila na pozici dvojky českého televizního trhu. ČT1 totiž v únoru oproti lednu klesla pod 17 %. Přestože nižší podíl než v lednu zaznamenala v únoru i TV Barrandov, stačil jí podíl 5,5 % k návratu na místo čtvrté nejsledovanější stanice. Oproti lednu se totiž snížil podíl také stanici Nova Cinema. Prima Love se pak vůbec poprvé dostala na 2% podíl.

Podíl TV stanic, celý den, únor 2012, D15+

Zdroj: ATO-Mediaresearch

V podílu jednotlivých skupin došlo v únoru oproti lednu k posílení komerčních skupin zejména na úkor ostatních stanic. Podle očekávání si v únoru ve srovnání s lednem polepšily zejména skupina Prima a také skupina Nova. Souhrnný podíl stanic České televize byl v únoru srovnatelný s podílem v lednu 2012.

Podíl TV skupin, celý den, únor 2012, D15+

Zdroj: ATO-Mediaresearch

-mav-