Podvečerní pořady o jídle zvyšují sledovanost

pátek, 16. března 2012, 09:34 TV MediaGuru

Pořad Prima family Prostřeno! získává vyšší podíl. TV Barrandov je zase úspěšná s pořadem Co bude dnes k večeři.

Zájem o pořady, které se věnují vaření a které jsou do vysílání nasazeny v podvečerních televizních časech, stále neklesá.

Reality show Prostřeno! (Prima family) se kromě přípravě jídel věnují také vztahům uvnitř vybrané skupiny lidí. V letošním roce se přitom pořadu Prostřeno!, jehož sledovanost překračuje milion diváků, daří zvyšovat podíl na sledovanosti. Několikrát se mu už podařilo překročit hranici 36 % (D15+). Prima family pořad vysílá každý všední den od cca 18:05 do 18:45 a je pro ni klíčovým pořadem v době před vysíláním pořadů v hlavním vysílacím čase (prime access).

Trend sledovanosti Prostřeno! v roce 2012, v tis., D15+

Zdroj: ATO-Mediaresearch

Přestože TV Barrandov nasazuje svůj pořad Co bude dnes k večeři? dříve než Prima (cca od 17:30) a je také znatelně kratší (12 minut), Barrandov s ním získává nadprůměrného podílu na sledovanosti. Například ve středu 14. března se tento podíl vyšplhal k 12 % (D15+). Od začátku roku zvyšuje sledovanost – v lednu začal na 125 tisících diváků starších 15 let, postupně se začal přibližovat k hranici 200 tisíc, kterou už několikrát překonal.

Trend sledovanosti Co bude dnes k večeři? v roce 2012, v tis., D15+

Zdroj: ATO-Mediaresearch

-mav-