Prima vyřadí Arénu národů z prime-time

úterý, 20. března 2012, 15:26 TV MediaGuru

Prima family už v dubnovém schématu nepočítá se soutěžním pořadem Aréna národů v hlavním vysílacím čase.

Prima family, která hlavní vysílací čas v sobotu vyhradila pro mezinárodní soutěž Aréna národů, už v dubnu nepočítá s nasazením pořadu do prime-time. Navíc už poslední březnovou sobotu bude Aréna národů vysílána v odpoledních hodinách, protože večerní vysílání bude patřit přenosu soutěže Česká Miss 2012.

Od dubna pak Prima family zařadí Arénu národů do sobotního odpoledne, a to v čase od 17:00. V sobotním prime-time od 20:00 pak postupně během dubna odvysílá čtyři díly filmu Smrtonosná past.

Aréna národů, představovaná jako jedna z hlavních novinek jarního vysílání Prima family, sice začala na slibné sledovanosti 854 tis. diváků starších 15 let (share 20,63 %), sledovanost pořadu však klesala. V sobotu 17. března se dokonce propadla na 375 tis. diváků, což představovalo velmi podprůměrný share 10,47 %.

Aréna národů je formátem připomínajícím legendární Hry bez hranic. Kombinuje ale v sobě také prvky novějších formátů jako Wipeout či Ninja factor. Prima chtěla show původně nasadit už do loňského podzimního vysílání, nakonec se ale tak nestalo.

Vývoj sledovanosti pořadu Aréna národů, v tis., D15+

Zdroj: ATO-Mediaresearch

-mav-