Reality show stále oblíbené, rostou Báječné dorty

čtvrtek, 05. dubna 2012, 10:19 TV MediaGuru

Jarní vysílání zatím potvrzuje oblíbenost formátu reality show. Každým dílem zvyšují sledovanost Báječné dorty.

Formát reality show je zatím na tuzemských televizních stanicích v průběhu letošního jara divácky úspěšný. Nejvyšších hodnot ve sledovanosti dosahuje podle očekávání nová pěvecká reality show Hlas ČeskoSlovenska s průměrnou sledovaností necelých 1,4 mil. diváků starších 15 let. Hlas tak zatím dosahuje vyšších hodnot sledovanosti než Česko Slovenská Superstar, kterou Nova vysílala vloni na jaře.

Vývoj sledovanosti pořadu Hlas ČeskoSlovenska, v tis.

V podvečerním vysílacím programu dlouhodobě boduje reality show Prostřeno! (Prima family), která v čase svého vysílání (od cca 18:05-18:50) na sebe pravidelně nabaluje největší podíl diváků, v některých případech blížící se hranici 38 % (D15+).

Úspěšná je také další řada show Farmář hledá ženu (Prima family), která zkraje svého vysílání překročila i hranici 820 tis. diváků starších 15 let. V průměru nad 700 tisíc se také dostává pořad Jste to, co jíte (Prima family).

Vývoj sledovanosti pořadu Farmář hledá ženu, v tis.

Obecně se ukazuje, že reality show věnované jídle mají u českých diváků příznivou odezvu. Na Prima love se ukazuje jako velmi úspěšná show ze zákulisí amerických cukráren Báječné dorty. V každé epizodě navštíví tým jinou oblast Spojených států, kde sleduje výrobu tří různých dortů tvořených na objednávku. S každým dílem pořadu se jeho sledovanost zvyšuje. V pondělí 2. dubna se přiblížila k hranici 200 tisíc diváků a pro kanál k nadprůměrnému podílu 5 % (D15+).

Vývoj sledovanosti pořadu Báječné dorty, v tis.

Více jak milion diváků má po Hlasu ČeskoSlovenska i další řada Výměny manželek (TV Nova). Nové díly pořadu byly zatím odvysílány jen dvakrát s průměrnou sledovaností 1,2 mil. diváků, což z ní dělá druhou divácky nejsledovanější reality show letošního jara.

Na TV Barrandov naopak s příchodem Výměny manželek poklesla sledovanost druhé řady pořadu Splněné sny(vysílá se ve stejný čas jako Výměna manželek ). Zatímco na začátku března pořad sledovalo více než 200 tisíc diváků, sledovanost posledního dílu klesla na necelých 160 tisíc diváků starších 15 let.

Jedna z hlavních novinek v programu Primy, klasická reality show Hotel Paradise, dosahuje na kanále Prima love, kde je vysílána, průměrně 118 tisíc diváků (D15+). S posledními díly se jeho sledovanost vylepšila.

Vývoj sledovanosti pořadu Hotel Paradise, v tis.

Zdroj všech dat: ATO-Mediaresearch

-mav-