Babiš si registruje 5+2 TV, prý jen preventivně

středa, 30. května 2012, 07:30 Tisk MediaGuru

Agrofert Holding, která vydává regionální týdeníky 5+2 dny, žádá o registraci "televizní" známky 5+2 TV.

Společnost Agrofert Holding podnikatele Andreje Babiše si požádala o registraci ochranné známky 5+2 TV. Společnost už od letošního března buduje na tiskovém trhu portfolio zdarma distribuovaných regionálních týdeníků pokrývajících celou republiku s názvem 5+2 dny. Žádost o ochrannou známku 5+2 TV by mohla znamenat záměr společnosti vstoupit také do televizního segmentu. Podle Vladimíra Jungera, ředitele vydavatelské společnosti AGF Media, však společnost s tímto krokem v nejbližší době nepočítá a známku si chce pojistit pro případné pozdější využití. "Je to jen pro jistotu, abychom o známku 5+2 nepřišli jako v případě webových stránek. Teď se soustředíme jen na tištěné vydání," vysvětlil MediaGuru.cz Junger.

Zdarma distribuované tištěné týdeníky 5+2 dny už přitom hbitě obsazují republiku. Po západních, východních a severních Čechách vytvořily další mutace na jižní Moravě. V tomto týdnu vstoupí do středních Čech a přiblíží se tak území hlavního města, kam chce týdeník také vstoupit. Se středními Čechami se celkový počet mutací týdeníku zvýší na 57 a celkový distribuovaný náklad týdeníků 5+2 dny dosáhne 650 tisíc kusů. "Do konce července by měla být pokryta celá republika s cílovým nákladem 1 milion kusů," uvedl Vladimír Junger.

Po středních Čechách, kde začnou týdeníky vycházet v tomto týdnu, budou AGF chybět k cílovému stavu ještě Olomouc, Ostrava, Praha a jižní Čechy. Po vybudování distribuce tištěných týdeníků začnou přípravy ke spuštění webových stránek.

-mav-