Vydavatelství Burda své firmy v Česku nespojí

pátek, 04. května 2012, 07:36 Tisk MediaGuru

Vydavatelství Burda Praha a Burda Media 2000 budou na českém trhu dál oddělené, jejich fúze se nechystá.

Vydavatelství Burda Praha a Burda Media 2000 budou na českém trhu dál působit odděleně. Obě firmy jsou ve stoprocentním vlastnictví německé společnosti Burda Eastern Europe. Jejich vlastník se k fúzi obou firem na českém trhu v nejbližší době nechystá, potvrdila MediaGuru.cz jednatelka Petra Fundová. „Slučování obou společností není v plánu,“ uvedla.

Společnost Burda Media 2000 (dříve Hachette Filipacchi 2000) je v plném vlastnictví Burda Eastern Europe od loňského června, kdy využila své opce a dokoupila zbývající podíl.

K viditelnému propojení obou subjektů došlo na reklamním trhu, kdy nově strukturované inzertní oddělení bylo spojeno pod firmu Burda Media 2000, která tak zajišťuje inzerci pro oba vydavatelské domy. Časopisy obou vydavatelství byly pro účely prodeje inzerce rozděleny do šesti skupin.

Na inzertním trhu se akvizice odrazila v posunu Burdy na pozici čtvrtého nejsilnějšího subjektu na tiskovém trhu (souhrnný výsledek obou vydavatelství), mezi časopisy dokonce na pozici lídra. Na čtenářském trhu osloví časopisy obou vydavatelství dohromady 2,410 mil. čtenářů (zdroj: Media projekt, 2. pololetí 2011).

Burda Media 2000 ukončila rok 2010 s obratem 583 mil. Kč, Burda Praha dosáhla ve stejném roce obratu ve výši 503 mil. Kč.

-mav-